Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

"ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΥΠΑΚΟΗΣ. ΟΣΙΟΣ ΑΚΑΚΙΟΣ Ο ΕΝ ΤΗ ΚΛΙΜΑΚΙ" .

(κάντε κλικ πάνω στη φωτογραφία για μεγένθυση)

«ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΥΠΑΚΟΗΣ.
 Όσιος Ακάκιος ο εν τη Κλίμακι»
(+ 26 Νοεμβρίου)
του Ιωάννη Γ. Θαλασσινού


ΒΙΟΣ
ΑΓΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ
ΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ
ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ Α. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Μόλις εκυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του συγγραφέως Ιωάννη Γ. Θαλασσινού με τίτλο: «ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΥΠΑΚΟΗΣ. Όσιος Ακάκιος ο εν τη Κλίμακι» από τις εκδόσεις Νεκτάριος Δ. Παναγόπουλος (οδ. Χαβρίου 3, 105 62 Αθήνα, τηλ. & ΦΑΞ: 210-32.24.819).
Το αξιόλογο αυτό βιβλίο αναφέρεται στον Όσιο Ακάκιο (της Κλίμακας, + 26 Νοεμβρίου), ο οποίος με την θαυμαστή ζωή Του κατέστη διαχρονικό υπόδειγμα Υπακοής. Και επειδή η αρετή της Υπακοής είναι θεμελιώδης στην πνευματική πορεία όλων μας, μοναχών-κληρικών, αλλά και λαϊκών, ταυτόχρονα όμως είναι και αρκετά παρεξηγημένη, λαμβάνει αφορμή ο συγγραφέας από τον θαυμαστό βίο του Οσίου και επιχειρεί μια ανάλυση της «θεοδιδάχτου» αυτής αρετής. Ταυτόχρονα, αναφέρονται αρκετά αγιολογικά, ιστορικά, υμνολογικά κ.ά στοιχεία σχετικά με το Όσιο.
Τέλος, την παρουσίαση του Οσίου Ακακίου κοσμεί η ανακαλυφθείσα σε παλαιούς Κώδικες ιερά Ασματική Ακολουθία Του, συμπληρωμένη από τον οσιολ/τον Αρχιμ. Νικόδημον Αεράκη, Ιεροκήρυκα και Υμνογράφο, ο οποίος και συνέθεσε Παρακλητικό Κανόνα και Χαιρετισμούς στον Όσιο.
Στην εποχή πού ζούμε, της ανυπακοής και της εγωιστικής αυτονόμησης και πολυδιάσπασης του ανθρωπίνου προσώπου, είναι απαραίτητη η απόκτηση και η μελέτη, από όλους μας, τέτοιων ωφέλιμων βιβλίων.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ν. Δ. Παναγόπουλος καθώς και σ' όλα τα Χριστιανικά Βιβλιοπωλεία.

Μπορείτε να το προμηθευτείτε και από το ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ μας.
Στείλε μας e-mail με τα στοιχεία σας (όνομα, διεύθυνση) και θα σας σταλεί ταχυδρομικά με αντικαταβολή. 
Τιμάται 11 ΕΥΡΩ + τα ταχυδρομικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου