Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010

Ο Εμίρ Κουστουρίτσα ήταν μουσουλμάνος και έγινε χριστιανός...


... λέγοντας ότι «πήρα τη θρησκεία που είχαμε
πριν μας καταλάβουν οι Τούρκοι πριν από 500 χρόνια,
όταν όλοι οι Σέρβοι ήταν χριστιανοί»

Επίθεση ισλαμιστών και Γκρίζων Λύκων κατά του διάσημου σκηνοθέτη Εμίρ Κουστουρίτσα στην Antalya, όπου ήταν καλεσμένος των διοργανωτών του φεστιβάλ σινεμά «Χρυσό Πορτοκάλι», για να συμμετάσχει στην κριτική επιτροπή. 

Την επίθεση είχαν προετοιμάσει τα τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία εξαπέλυσαν δριμύτατη επίθεση εναντίον του διάσημου σκηνοθέτη τις προηγούμενες ημέρες, επειδή «υποστήριζε τα εγκλήματα σε βάρος των μουσουλμάνων στη Βοσνία».
Την ευκαιρία άδραξαν μέλη των Γκρίζων Λύκων και άλλων ακροδεξιών οργανώσεων που δημιούργησαν επεισόδια τόσο κατά τα χθεσινά εγκαίνια του φεστιβάλ, όσο και σήμερα το πρωί, έξω από τον χώρο του φεστιβάλ απειλώντας να σκοτώσουν τον Κουστουρίτσα.
Ο Κουστουρίτσα έφτασε στην Antalya χθες και από την πρώτη στιγμή ο θόρυβος γύρω από την παρουσία του εκεί ήταν μεγάλος. Χρειάστηκε αστυνομική συνοδεία για να φτάσει από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο του, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της χώρας, Ερτουρούλ Γκιουνάι, είπε «αφού θα είναι αυτός εκεί (στο φεστιβάλ) εγώ δεν θα πάω».
Αυτή είναι η “μετριοπαθής ισλαμική κυβέρνηση” με την οποία διαπραγματεύεται το Αιγαίο η ελληνική κυβέρνηση…
Ο διάσημος σκηνοθέτης αφού είπε ότι όλα αυτά είναι μέρος μιας «προπαγάνδας» της κυβέρνησης εναντίον του και ότι υπάρχουν πολιτικοί λόγοι για την αποδοκιμασία του, αποφάσισε να αποχωρήσει από το φεστιβάλ και πριν από λίγες ώρες έφυγε από τη χώρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σε αυτό το περιβάλλον δεν μπορεί να γίνει τέχνη»!
Ο Εμίρ Κουστουρίτσα ήταν μουσουλμάνος και έγινε χριστιανός, λέγοντας ότι «πήρα τη θρησκεία που είχαμε πριν μας καταλάβουν οι Τούρκοι πριν από 500 χρόνια, όταν όλοι οι Σέρβοι ήταν χριστιανοί».
 
Πηγή : www.zoiforos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου