Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Η "ΦΙΛΟΚΑΛΙΑ" ΣΕ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Η ΦΙΛΟΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΝΗΠΤΙΚΩΝ
Σε προσεγμένη Νεοελληνική απόδοση


Μια θαυμάσια Εκδοτική προσπάθεια ανέλαβε και προωθεί τις μέρες αυτές η κατά πάντα αξιόλογη, όσο και αθόρυβη, Μοναστική Αδελφότητα Κοιμήσεως Θεοτόκου Μπούρας, στο Λεοντάρι Μεγαλοπόλεως.

Συγκεκριμένα, οι προσοντούχες γερόντισσες της Μονής ανέλαβαν να μεταγλωτίσσουν τη γνωστή ΦΙΛΟΚΑΛΙΑ, το εξαίσιο αυτό πνευματικό ανθολόγιο, που έθρεψε γενεές ορθοδόξων, σε προσεγμένη νεοελληνική.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι οι γερόντισσες κατέχουν πτυχίο Φιλολογίας και Θεολογίας. Το σημαντικό είναι ότι βιώνουν την Ορθόδοξη Μυσταγωγία, μαθητεύουν επί έτη στον υπερκόσμιο Μοναχισμό και την Υπακοή, με Γέροντα τον Ηγούμενο Καρακάλλου του Άθω Φιλόθεο, και επιπλέον είχαν την ταπείνωση και την σοφία να αναθέσουν την εποπτεία του έργου τους στον εγνωσμένης αξίας Δογματολόγο Δημήτριο Τσελεγγίδη, Καθηγητή της Θεολογικής ΑΠΘ.

Ένα επί πλέον χαρακτηριστικό της Έκδοσης είναι ότι οι λοιπές αδελφές της Μονής ανέλαβαν και την καλαίσθητη δερματόδετη Βιβλιοδέτηση των Τόμων, στα πλαίσια του μοναχικού εργοχείρου τους, η δε διακίνηση των αντιτύπων δεν ανετέθη σε κανένα εμπορικό οργανισμό, αλλά πραγματοποιείται και αυτή από την Μονή.


Ήδη κυκλοφορήθηκε ο πρώτος Τόμος και διατίθεται μόνο από την Μονή, είτε κατά το προσωπικό προσκύνημα των πιστών, είτε μέσω ταχυδρομικής αποστολής με αντικαταβολή.
Η αξία του τόμου (485 σελίδες) είναι 100 ευρώ και σε περίπτωση ταχυδρομήσεως επι πλέον 10 ευρώ. (στην περίπτωση ταχυδρομήσεως, η παραλαβή του Τόμου από τον ενδιαφερόμενο υπολογίζεται σε 20 μέρες μετά την παραγγελία).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Μονή
με Επιστολή:
Ιερα Μονή Μπούρα 
22 200 ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΝ

με FAX: 2791 0 25 601
με Τηλεφώνημα: 2791 0 25 601
ώρες 12.00’-13.00’ κατά τις Καθημερινές (εκτός Σαββάτου, Κυριακών και Εορτών)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου